Kategorier
Trafikskola

Måste man gå en handledarkurs i Stockholm?

För att få lov att börja övningsköra privat behöver både du och handledaren först gå en handledarkurs. Boka in er på en trafikskola i Stockholm nära dig.

Det är många som vill börja övningsköra så fort man får lov att göra det. Men för att få övningsköra privat så måste både du och din handledare ha gått en handledarkurs. Ni får inte börja köra om ni inte har gått kursen och ni måste även ha ansökt om tillstånd att övningsköra tillsammans. En handledarkurs är alltså obligatorisk om ni ska övningsköra privat.

Ska du däremot börja övningsköra med en trafikskola så behöver du inte gå den kursen. Du måste fortfarande ha ett körtillstånd från Transportstyrelsen. Många väljer att kombinera att köra privat och med att ta lektioner i en trafikskola. Detta för att hinna köra så mycket som möjligt. Samtidigt får man på trafikskolan lära sig allt som behövs för att klara uppkörningen.

Hur länge gäller en handledarkurs?

En handledarkurs tar cirka tre timmar att göra. Du och handledaren behöver inte gå samtidigt, men båda måste ha gått kursen. I dessa tre timmar ingår det oftast en paus och ni är en grupp på cirka 15 personer. På kursen går ni igenom vad som gäller när ni övningskör och vilket ansvar handledaren har när ni är ute på vägarna. Ansvaret är stort och du kör i princip på handledarens körkort.

När ni väl har gått kursen så håller den i hela fem år. Skulle det ta längre tid innan du har hunnit ta körkortet, så kan ni alltid gå om den. Handledarkursen går att boka på de flesta trafikskolor i Stockholm och på andra ställen i Sverige. De hålls ofta regelbundet, men det är bra att boka i tid då de snabbt blir fullbokade.

Ta reda på mer genom att besöka: handledarkursstockholm.biz