Kategorier
Buss

Lätt att hyra buss och ta sig till Stockholm

Stockholm är ofta det självklara resmålet om man vill åka tillsammans med vänner och bekanta inom Sverige och detta går naturligtvis att förklara genom många olika saker. Om vi börjar med miljön så är Stockholm – främst under sommaren – en otroligt vacker stad där närheten till vatten får anses som unik. Detta är något som tilltalar väldigt många; att kunna åka ut exempelvis till skärgården en solig sommardag är helt enkelt ett minne för livet.

Om vi vidare ska förklara varför Stockholm är det självklara valet för en resa inom Sverige så kan vi peka på utbudet som finns där – både gällande kultur, affärer, restauranger och nattklubbar – och att det finns något som passar alla i Stockholm; oavsett vilken ålder man befinner sig i. För de allra minsta finns Gröna Lund, Skansen och Junibacken – kort sagt; Stockholm kommer även i framtiden att vara den självklara slutdestinationen om man bor i annan svensk stad och planerar en Sverigesemester.

Det svåra här kan vara att om man tillhör ett större sällskap och ska åka till Stockholm; med större sällskap menar vi här att det övergår tjugo personer och svårigheten ligger i att både tåg och flyg har ett begränsat antal platser och att det därför kan vara omöjligt att som arrangör skaffa plats till samtliga. Åker man ett större sällskap så vill man också åka gemensamt och inte sitta tio personer i ett tåg och tio övriga på flyget, eller hur?

Det finns dock andra alternativ om man ska åka ett så stort sällskap till Stockholm och detta oavsett vilken stad man åker ifrån och ett av de bästa tipsen är att man ser till att hyra en buss. Att hyra en buss för att transportera ett större sällskap från en stad till Stockholm är relativt billigt transportmedel som dessutom gör att alla får plats och kan umgås på ett annat sätt än om man väljer ett annat något av ovanstående alternativen erbjuder. Det fina här är att att man gemensamt betalar för bensin och själva kostnaden för hyran av bussen och är man över tjugo personer så kommer denna att ligga väldigt lågt.

Se till att det finns en busschaufför i sällskapet

Dock; ska man hyra buss så måste man naturligtvis även se till att någon i sällskapet faktiskt har licens att framföra fordonet längs vägarna – saknar man en sådan så måste man även addera en kostnad för en chaufför till beräkningen.

Handlar det här om en helg i Stockholm så måste man alltså se till att även chauffören i fråga har någonstans att bo och detta är något som sällskapet får bekosta och detta påverkar naturligtvis det slutliga priset. Det bästa är således att hyra en buss om man har någon i sällskapet som kan – och får! – köra till Stockholm; först då kommer detta alternativ att vara det bästa. Både sett ur komfort, ekonomi och ur ett miljöperspektiv.