Kategorier
Bilvård

Bilverkstad Huddinge – välj rätt verkstad 

Dags att lämna in bilen på service? Låter det konstigt ur huven – eller har en mystisk lampa börjat blinka på instrumentbrädan? Som bilägare blir man ganska luttrad vad gäller kostnader. Bilen är ett ovärderligt verktyg för att förenkla vardagen och för att ge oss friheten i att kunna åka vart vi vill – när vi vill – men det är också en sak som för med sig en massa kostnader. Vilket också kan illustreras av kostnaden hos en bilverkstad i Huddinge – i jämförelse med en annan bilverkstad. 

Vår poäng är att många bilägare gör fel val i denna fråga. Man tar för givet att det kostar ungefär lika mycket oavsett vilken bilverkstad i Huddinge – eller övriga Stockholm – man än väljer. Den tanken kan i slutändan bli väldigt kostsam. Få branscher har nämligen samma variationer vad gäller prisbilden som bilverkstäder. 

Så hittar du rätt bilverkstad 

Detta bör man vara medveten om, och man bör även vara medveten om att vissa aktörer skor sig på sina kunder sett till att man lyckas hitta fel och brister som egentligen inte finns. Det senare belystes för övrigt i ett uppmärksammat reportage av Uppdrag granskning som lät olika bilverkstäder diagnostisera en bil och komma med kostnadsförslag – en bil som egentligen hade ett väldigt enkelt, lättlöst och billigt problem att lösa. Vissa kunde begära tusentals kronor mer än andra. 

En viss uppryckning har skett i branschen, men samtidigt ser man också att samma typ av fusk fortfarande existerar. Det är upp till dig att göra läxan när du ska välja bilverkstad i Huddinge. Hur ska man tänka? Vi ger några förslag och tips: 

  • Auktoriserad bilverkstad. Du ska alltid välja en auktoriserad bilverkstad och se till att A) verkstaden är certifierad av exempelvis Motormännens Riksförbund och B) kan ta sig an det märke din bil har. 
  • Bra recensioner och omdömen. Kolla på nätet att bilverkstaden har positiva omdömen och goda recensioner. Det ger en bra bild. 
  • Ta in offerter. Ring och beskriv ditt problem – eller låt verkstaden göra en undersökning och lämna ett prisförslag. Kom ihåg att billigast inte behöver vara bäst – och att dyraste alternativet sällan heller är det bästa.