Kategorier
Bil

De bästa tipsen för att hyra skåpbil i Göteborg

Om du är nybörjare i Göteborgs trafik kan det kännas jobbigt att hyra skåpbil i staden. Men ta det lugnt – här får du de bästa tipsen på hur du klarar dig.

Planerar du att hyra skåpbil för att flytta grejer i Göteborg? Jo, det är ju ofta man behöver flytta många prylar från ena änden av Göteborg till den andra men ingen har plats att parkera en skåpbil. Men om det är första gången du hyr skåpbil kan du behöva några tips.

För det första är trafiken i Göteborg känd för att vara lite mer kontinental än i övriga delar av Sverige. Om du bor i staden och har kört bil i den är du förmodligen redan medveten om detta. Ett tips är därför att hyra en skåpbil med bra stötdämpare och att välja tilläggsförsäkring.

En del menar att färgen på skåpbilen spelar roll. En del göteborgare säger att man ska välja en röd skåpbil, eftersom de är snabbare än andra skåpbilar. Det finns inga vetenskapliga belägg för detta men det går inte heller att finna några studier som visar på motsatsen. Färgen spelar troligtvis ändå ingen roll.

Ta det lugnt när du ska hyra skåpbil

Vad behöver du då tänka på när du kör skåpbil i Göteborg? Förutom att undvika Korsvägen i största möjliga mån är det alltid en god idé att planera vilken väg du ska ta. En annan sak som trafikmiljön i Göteborg är känd för är nämligen att skyltarna är något bristfälliga.

Om du brukar köra bil i Göteborg hittar du säkert alla vägar utan skyltar men om du är nybörjare på Göteborgs infrastruktur finns det en risk att du drabbas av förvirring eller ångest. Läs därför på om vart du ska köra och vilken väg som är bäst att ta.

Risken är att du ändå hamnar på Korsvägen, eftersom alla vägar i Göteborg verkar leda dit. Bli inte upprörd när det händer. Andas lugnt och bromsa innan du krockar med en spårvagn. Det bästa tipset för att köra med en hyrd skåpbil i Göteborg är nämligen att ta det lugnt.